Challenge: 1 maand rondkomen van €100,-


2015-01-26 11.16.25Zo, daar zit ik dan. Pinpas bij een huisgenootje ingeleverd en €100,- op zak. Niet meer en niet minder. Omdat ik eens wil ervaren hoe het is om van €100,- te leven in een maand. Als het geld op is, is het op. 

Vanaf vandaag ga ik op rantsoen. Ik heb gelukkig nog wat pasta en heel veel zakjes aardappelpuree in mijn kast liggen, dus daar kan ik nog wel even mee vooruit. De grootste uitdaging ligt vooral in dat ik mijn uitgaven met zeker de helft moet beperken en dat het behoorlijk wennen zal zijn om boodschappen te doen in de Aldi/Lidl. Dat doe ik normaal nooit. B-merken, wat er in de Bonus is en letten op de kleintjes is wat nu centraal in mijn leven zal staan.

2015-01-26 11.20.24Ik weet gewoon alleen echt niet hoe ik dit ga doen. Ik houd ervan om geld uit te geven en het lekker te laten rollen, maar nu is dat gaatje in mijn hand dichtgenaaid en kan er niks meer doorheen. Wat me dan wel weer heerlijk lijkt, is het bedrag wat aan het eind van de maand overblijft <3 Maar, ik heb mezelf voorgenomen om dat geld op mijn spaarrekening te zetten en het op te sparen voor een verhuizing. Misschien, als het mij bevalt, ga ik nog wel een maandje door en dan nog één. Hoeveel geld zal ik dan wel niet over houden tot aan de zomervakantie?

Maar nu de weddenschap. Ik ga dus een semi-weddenschap aan met mijzelf. Ik heb alleen geen tegenprestatie, maar ik heb een maand om die te bedenken (of kom met een suggestie). Tot die tijd ga ik gewoon een heel karig leventje lijden. Ja, weet dat het eigenlijk leiden is. Nu eerst aankomende maand ontdekken hoe het is om te leven als iemand onder de armoedegrens. Ik ga jullie op de hoogte houden en hopelijk kan ik mensen motiveren om het ook eens te proberen! Wish me luck!

Oja, het lijkt me heel gezellig om met mensen mee te eten en daarna als bedankje de afwas te doen ofzo! Ik kan helaas niet mee betalen aan het eten. Dus lijkt het je gezellig en wil je mij helpen door deze maand heen te komen, dan moet je maar even een berichtje sturen!

One thought on “Challenge: 1 maand rondkomen van €100,-

  1. Pingback: Mission Accomplished! | irenekelder.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *