Voor Chris

Zie hier: iets nieuws. Elke week schrijf ik een “Voor Chris”. Een blog waarin ik schrijf aan een goede vriend, die ik eigenlijk ook elke dag wel spreek, maar een ‘brief’ schrijven blijft natuurlijk het leukst!


 

Hoi Chris,

Wat een week was dit. Eigenlijk een niet zo hele enerverende week. Maar toch heb ik wel 5 keer gesport. Ik ga in oktober de 4 Mijl lopen en moet dus heel hard trainen. Op een hardloopband gaat dat heel makkelijk, maar op de weg is het toch heel anders. Wat vermoeiend kan dat zijn. Nu was het afgelopen week ook nog eens heel warm, dus heb ik mijn lichaamsvocht er al 3 keer uitgezweet.  Ja, bah. Ik weet het. Toch gebeurt het. Naast het hardlopen doe ik ook nog aan krachttraining, want anders verlies ik natuurlijk nooit al dat overtollige vet. Nu moet ik zeggen dat het een paar maanden geleden heel goed ging, maar toen at ik ook nog eens heel gezond. De laatste tijd heb ik wat teveel gezondigd, dus al dat vieze vet van dat vieze eten is er stiekem weer een beetje aangekomen. Om te huilen!

Om dan maar gelijk over het volgende onderwerp te komen; eten. Ik weet dat je van mij wilt weten wat je kunt doen om af te vallen, maar ik ben helaas geen voedingsexpert. Ik kan je wel een paar tips geven over wat ik allemaal doe. 1. Laat zoveel mogelijk slechte vetten en al het bewerkte voedsel staan. 2. Ga over op plantaardig (beste tip ever). Alles wat niet bewerkt is (verse groenten, vers geperst sap van vers fruit) is veel beter voor je. Er zitten geen rare bestrijdingsmiddelen, E-nummers en meer vage conserveringsmiddelen om het voedsel langer houdbaar te houden in. 3. Ook moet je letten op je suikerverbruik. Minderen is altijd beter! 4. Laat vlees staan. Ja, arme man.. Maar natuurlijk mag je ook af en toe best wel eens een stukje vlees. 5. Eet quinoa, gojibessen, havermout, spelt, magere kwark, (pompoen, zonnebloem)pitjes en (chia)zaadjes. 6. Laat pasta, aardappelen en brood achterwege. Elke dag naar de bakker zit er niet meer in. Daar zitten veel te veel koolhydraten in.

Nou, ik was eigenlijk begonnen over hoe mijn week was, maar ik heb dus weinig te vertellen. Ik heb nog lekker bij het Hoornse Meer in het zonnetje gelegen, maar die was na 2 uur ook alweer verdwenen… Ik heb nog een paar films gezien: Lucy en The Fault in our Stars. Naar Lucy ben je ondertussen ook al geweest. Wat een vreemd eind hè? Oja, mijn band is weer lek. ALWEER! Ik ga er maar een nieuwe band in laten zetten. Nou, dat was mijn week. Volgende week weer een nieuwe update!

Liefs, Irene

(Chris is een pseudoniem voor een goede vriend van mijzelf, want aan echte namen doe ik niet!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *