Verhuizen!

Heya, je leest het goed! Ik wil gaan verhuizen. En jemig, wat is dat een klus.

Een huis/appartement/studio zoeken is echt niet zo makkelijk. De punten die ik heb gespaard bij Woningnet zijn alles behalve voldoende om iets chills te scoren, dus ben ik gewezen op makelaars en andere dubieuze bedrijven die zeggen dat ze appartementen verhuren. Natuurlijk heb ik dan zo nog mijn eisen en ja, dat zijn er nogal wat.

 1. Huurtoeslag móet. Ja sorry, ik heb niet echt een goed betaalde baan waarmee ik een huis kan kopen, dus huren moet. Dan wel met huurtoeslag.
 2. De maximale huur mag zeker niet te hoog zijn (€600/€650,-). Dan houd ik in ieder geval nog wat over voor de rest van de maand.
 3. Alles moet voor mijzelf zijn. Anders krijg ik ook geen huurtoeslag.
 4. Er moet minimaal 1 slaapkamer in zitten. Dat heb ik nu ook en ik wil er zeker niet op achteruit gaan.
 5. Dat betekent dus dat de ruimte minimaal 25m² moet zijn. Anders kan ik net zo goed blijven zitten waar ik nu zit.
 6. Oja, ik zit nu in het centrum en dat vind ik heel moeilijk om te verlaten. Niet te ver uit het centrum dus.

Dat zijn dus 6 eisen. En die beperken het zoeken wel. Soms zie ik echt iets vet tofs voorbij komen, maar dan hangt er ineens een bed aan het plafond. En ja, ik word ook ouder, dus door die aftakeling is zo’n trap op- en af niet aan mij besteed. Of er ligt een vet lelijk vloertapijt in ofzo. Of de keuken is stiekem net te klein. Of de indeling is gewoon totaal niet handig. Of eigenlijk durf ik het gewoon nog niet zo goed. Wat ik wel zeker weet is dat ik heel graag op mijzelf wil.

Oh well, daarom schakel ik jullie hulp in. Denk je dat je iets hebt gevonden (in Groningen of course) wat aan bovenstaande eisen voldoet? Laat het mij weten! Heb je de gouden tip gevonden, dan ben je de eerste die ik uitnodig op mijn housewarming en mag je altijd langskomen voor een kopje thee (koffie doe ik niet aan).

Liefs!

One thought on “Verhuizen!

 1. Renate

  Ik zag op marktplaats van het noorden een studio langskomen voor 550 en met huurtoeslag 350. Even kijken of ik hem nog zie, dan zal ik je taggen

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *