Tonijnsalade op stokbrood

Tonijnsalade op stokbrood

Dagdag! Een nieuw en heel makkelijk receptje! Ik maak het al een aantal jaar, maar vind het nu weleens tijd om te delen met iedereen! Hopelijk geniet je er net zo van als ik. De salade kan op brood, een cracker, je kunt het ook stiekem zo opeten, maar ik doe het altijd op stokbrood.

Wat heb je nodig? (2-4 porties)
1 blikje tonijn (kan in water, maar in zonnebloemolie vind ik lekkerder)
1 half blikje maïs
1 appel (ik raad Elstar aan)
5 kleine augurkjes
1 halve rode ui
2 el mayonaise
1 el ketchup

Wat moet je doen?
Snipper de ui. Snijd de augurk in kleine blokjes. Snijd de appel in blokjes. Tip: snijd plakjes van 0,5 cm tot aan het klokhuis. Dat is makkelijker blokjes snijden. Laat de maïs en tonijn uitlekken. Meng dan vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Je kunt het desnoods nog op smaak brengen met wat zout en peper, maar dat doe ik zelf nooit. Doe het vervolgens op een door midden gesneden stokbroodje en eet het lekker op. Eetsmakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *