Tiramisinaasappelsu van Appelsientje

Tiramisinaasappelsu van Appelsientje

Het tweede deel van mijn kerstavonddiner, het toetje! Het gerecht waar ik altijd het meest naar uitkijk, want ik ben af en toe zo’n gruwelijke zoetekauw. Dit toetje is echt super lekker! Mijn moeder zei zelfs dat het drie Michelin*** waardig is, haha! Ik kan volgens haar zo met Masterchef mee doen en dat winnen. Wel heel lief dat ze dat zegt, maar ik denk dat dat nog wat teveel van het goede is. Ik kan alleen maar heel goed recepten namaken.. Tijd om zelf eens wat te gaan creëren. Alleen niet nu. Hier is het ongelooflijke supereasy receptje voor een megalekker toetje. Bíjna net zo lekker als Eton Mess.

Wat heb je nodig? (2-3 personen, ligt eigenlijk aan de hoogte van je schaaltjes)
Een schaaltje/glaasje/kopje waar je een paar laagjes lekkers in kunt stoppen
Een pak lange vingers
250 gr mascarpone
2 sinaasappels
50 gr suiker
Frambozen

Wat moet je doen?
Pers 1 sinaasappel uit en meng dit sap met de mascarpone en de suiker. Rasp de tweede sinaasappel en snijdt hem dan doormidden. Leg de lange vingers op een plankje of in een ovenschaal en pers daar een halve sinaasappel over uit. Pak dan het glaasje erbij en maak de laagjes als volgt: een laagje mascarpone, een laagje lange vingers, een laagje frambozen, een laagje mascarpone, een laagje lange vingers, een laagje frambozen, etc. Zet het even een uurtje of twee in de koelkast en geniet er dan alsjeblieft net zo van als ik heb gedaan! Enjoy :)

One thought on “Tiramisinaasappelsu van Appelsientje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *