Stamppot met zoete aardappel en spinazie

Stamppot met zoete aardappel en spinazie

Een nieuw receptje passend bij het weer van nu! De herfst is bijna voorbij, de winter komt er aan. Tijd voor stamppot! Het is een super simpel receptje, met maar 5 ingrediënten (je moet zelf even bepalen hoeveel je nodig denkt te hebben):

Zoete aardappel
Spinazie
Geitenkaas
Zongedroogde tomaatjes
Walnoten

Wat moet je doen?
Je schilt de zoete aardappels en snijdt het in blokjes. Dit kook je ongeveer 10-15 minuten, totdat de aardappel zacht is. Ondertussen hak je de walnoten klein en rooster je ze even. Roosteren geeft zoveel meer smaak! Snijd de spinazie wat kleiner, anders heb je van die grote blaadjes wat niet goed mengt in je stamppot. Daarna snijd je de zongedroogde tomaten wat kleiner en kun je de geitenkaas ook wat kleiner snijden. Als de zoete aardappel klaar is met koken, giet je het kookwater weg en dan is het een kwestie van aardappelen klein stampen en de rest toevoegen. Breng het een beetje op smaak met zout en peper en eet het lekker op. Eetsmakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *