Pumpkin Spice Cupcakes

Pumpkin Spice Cupcakes

Bij mij in de straat zit een American Bakery, die van allerlei lekkere cupcakes maakt. Toen ik daar gister naar binnen liep en twee cupcakes voor mezelf had gekocht (:$), raakte ik geïnspireerd om het zelf weer eens te gaan doen. Deze middag ben ik daarom lekker aan het bakken gegaan en heb, vind ik zelf, echt een GEWELDIG resultaat neergezet :D :D Hier zijn mijn Pumpkin Spice Cupcakes!

Wat heb je nodig? (voor 12-18 cupcakes)
200 gram bloem/meel
200 gram bruine basterdsuiker
7 gram bakpoeder
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
Op gevoel koek- en speculaaskruiden (koop je bij de AH, Jumbo, waar dan ook)
Klein beetje gemberpoeder
260 gr geraspte pompoen (ik heb 1 pompoen gekocht en nog niet de helft daarvan opgeraspt. Kun je de andere helft gebruiken voor soep!)
2 eieren
275 ml melk
180 ml zonnebloemolie (ik heb Reddy gekocht voor zoete baksels)

Botercrème:
1 zakje Jumbo botercrème
100 gram zachte boter
125 ml melk

Karamel:
150 gram suiker
100 ml slagroom
75 gram zachte boter

Wat moet je doen?
Zet de oven op 180 graden Celsius. IMG_1740-1
Meng met een garde de droge ingrediënten; bloem, basterdsuiker, bakpoeder, zout, peper en de kruiden in een kom. Meng de natte ingrediënten; pompoen, eieren, melk en olie in een andere kom. Doe daarna de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng dit goed door elkaar met de garde of een spatel. Doe de cupcakevormpjes in een cupcakeblik en vul de vormpjes tot bovenaan. Dat kan prima, want ze stijgen niet zo omhoog. Zet ze voor 25 minuten in de oven. Als de cupcakes gebakken zijn, laat ze dan eerst even afkoelen.

Als de cupcakes voldoende zijn afgekoeld kun je de botercrème en de karamel maken.
Botercrème: volg de aanwijzingen op de verpakking!
Karamel: Smelt de suiker in een pan en kook de slagroom in een andere pan. De suiker kun je het beste beetje bij beetje toevoegen op een zacht vuur en langzaam laten smelten. Als de suiker helemaal is opgelost, voeg dan de slagroom toe en roer dit goed door elkaar. Als dat klaar is, haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Laat dit afkoelen in de pan. Desnoods zet je de pan in een kom met koud water.

De botercrème kun je nu met een spuitzak over de cupcakes spuiten. Over de crème kun je de karamel gieten/glijden van je lepel. Als dat klaar is, neem dan nog een heel klein beetje koek- en speculaaskruiden in je hand en strooi van bovenaf een beetje over de cupcakes heen!

IMG_1766-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *