Gister was het heerlijk zomerweer. Tijd voor een pastasalade. Op 24Kitchen kwam er een mango-geitenkaassalade langs en dat wilde ik ook weleens proberen. Het smaakte fantastisch!
Wat heb je nodig? (4 personen)
300 gr penne
100 gr pijnboompitten
1 rode peper
1 el honing
1 el (grove) mosterd
olijfolie extra vierge
1 bosui
1 krop eikenbladsla (of eikenbladslamelange in een zakje)
1 bos radijs
250 gr cherrytomaten
1 mango
200 gr zachte geitenkaas
1/2 bosje tijm
zout
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een pan voor ongeveer 3 minuten. Halveer de peper en haal de zaadjes eruit. Snijd de peper in kleine, halve ringetjes. Meng voor de dressing de honing, mosterd en wat olijfolie in een kom. Voeg hier de peper aan toe. Snijd de bosuitjes in ringen. Was en pluk de eikenbladsla. Snijd de radijsjes in vieren of in kleine plakjes. Halveer de cherrytomaten. Verwijder de schil van de mango en snijd deze in kleine reepjes. Verbrokkel de geitenkaas. Haal de blaadjes van de tijm af (dit heet rissen) en snijd de blaadjes klein. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe in de kom en meng het door elkaar.
Eetsmakelijk! :)
Lijkt me lekker, ga ‘m deze week proberen!!
Pingback: Geitenkaassalade met appel | irenekelder.nl