Weetje: I love OREO’s! <3 Na de lichte teleurstelling dat ik geen Oreo-cupcakes kon kopen bij de American Bakery bij mij om de hoek (het stond wel op het bord, grrr!), ben ik ze zelf gaan maken! And OMG, they are amazing! Na een korte zoektocht op internet, heb ik een fantastisch recept gevonden!
Wat moet je doen?
Cupcakes: Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Meng de melk met de azijn en zet het even weg. Voeg er vervolgens de suiker, de olie en de vanille-extract aan toe en klop dit een paar minuten luchtig met de mixer. Meng in een andere kom de droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder en het zout en roer dit even goed door elkaar met een garde. Zo kun je de meeste klontjes er al uit kloppen. Voeg de droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan het melkmengsel en klop dit even goed door elkaar. Hak ondertussen de Oreo’s in een hakmolen/keukenmachine/theedoek (lekker er op los slaan) en voeg de kruimels toe aan het beslag. Vul de cupcakevormpjes tot 3/4e van het vormpje. Ze rijzen wel wat, dus niet te vol! Bak ze voor ongeveer 20 minuten. Laat daarna de cupcakes goed afkoelen.
Frosting: Klop de zachte roomboter in een kom luchtig. Dit duurt een paar minuten. Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe, totdat het voor jou zoet genoeg is. Klop het dan nog 3 minuten door. Voeg daarna de vanille en de melk toe en klop het nog 5 minuten door. Op deze manier wordt de boter ontzettend luchtig en lekker van smaak. Hak de Oreo’s weer in een hakmachine en voeg deze op het laatst toe. Dit kun je met een spatel door de boter mengen. Doe de frosting in een spuitzak en spuit het op jouw manier over de cupcakes heen. Je kunt de frosting nu lekker versieren met de Oreo’s die je over hebt! Zet het daarna voor een uurtje in de koelkast om de frosting op te laten stijven.
En dan? Genieten! ;) <3