Ciabatta met portobello’s en gegrilde peer

Ciabatta met portobello’s en gegrilde peer

Net zo lekker geluncht! Ciabatta met tomaat, pancetta, portobello’s met emmentalerkaas, gegrilde peer met honing en een sausje van hüttenkäse en citroen :) #delicious #food #foodporn #foodie #yum #lunch

Benodigdheden (voor 2 personen):
Ciabatta
4 Portobello’s
2 peren
3 tomaten
2 knoflookteentjes
Emmentalerkaas
Citroentijm
Cottagecheese of Hüttenkäse
Panchetta (bacon kan ook)
1 citroen
Honing
Zout en peper

Doe de ciabatta in de oven.
Leg de portobello’s in de grillpan en grill deze voor een aantal minuten aan beide kanten. Haal de portobello’s uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Snijd wat Emmentalerkaas en leg dit over de portobello’s heen. Pluk wat verse citroentijm en strooi dit erover heen. Pers de knoflookteentjes uit over de portobello’s. Leg dit in de oven op grillstand voor ongeveer 3-4 minuten (tot de kaas lekker gesmolten is).

Snijd de peer in vier stukken en leg dit in de grillpan. Draai ze regelmatig even om (zo krijg je de mooie grillstreepjes). Dit duurt ongeveer 3 minuten. Snijd de tomaat in dunne plakjes.

Maak een sausje met een flinke eetlepel cottagecheese, het sap van een halve citroen, citroenrasp en een beetje peper. Meng dit even goed door elkaar.

Na het maken van het sausje leg je 6 plakjes panchetta in de grillpan bij de peer. Bak dit even kort aan en haal daarna de plakjes er weeer uit. Als de peer bijna klaar is voeg je een paar druppels honing toe. Laat het van de lepel op elke peer lopen. Schud daarna nog even de pan en de peren zijn klaar.

Maak het broodje als volgt op:
Snijd de ciabatta open in twee helften. Leg eerst de plakjes tomaat erop, dan de paddenstoelen en de peer. Leg de bacon over de peer heen, of als dat niet past er tussen en vervolgens schep je het sausje van cottagecheese tussen de peertjes. Bestrooi dit met wat zout en peper en klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *