Mission National Geographic

image Ik ben op een missie. Een missie om van een beginnende amateurfotograaf met een Canon 1000D naar een gevorderde professionele fotograaf met een Canon 6D en meerdere objectieven te gaan. Mijn doel: een foto in NG Magazine (van National Geographic).

Voordat ik dat doel kan bereiken, moet ik eerst ervoor zorgen dat mijn uitrusting een beetje noemenswaardig is. Daarom heb ik gekeken naar wat het beste bij mij past en wat ik met mijn camera wil gaan doen. Uiteindelijk ben ik gekomen tot de Canon 6D met twee objectieven. Niet veel, maar al duur genoeg. Ik ga voor een macro-objectief en een ultragroothoeklens, met daarbij een ringflitser voor de macrofoto’s en een speedliteflitser als ik ooit een keer foto’s met flitser wil maken.

Naast het uitbreiden van mijn toch al veel te dure hobby, heb ik mijzelf ook nog geabonneerd op twee magazines die in het teken staan van fotografie: Zoom.nl en Photo Digitaal. Als ik goede foto’s wil maken, moet ik natuurlijk wel weten hoe.

Uiteindelijk, als ik eenmaal foto’s heb gemaakt, moet ik deze foto’s ook nog nabewerken. Daarom staan nu Adobe Photoshop CS5 en Adobe Lightroom 5.3 op mijn laptop. Met Photoshop werk ik al een aantal jaar dus dat is niks nieuws, maar Lightroom zal ik nog helemaal moeten gaan ontdekken. Een goed excuus om nu nog veel foto’s te schieten met mijn 1000D, zodat ik al een beetje kan oefenen met Lightroom.

Zodra ik mijn foto’s eenmaal heb bewerkt en er tevreden mee ben is het nog een kwestie van online zetten. Ik heb al een aantal sites waar ik dat op kan doen (Flickr, Instagram, Zoom.nl, mijn eigen blog), maar het is natuurlijk veel mooier als ik een eigen site heb waar ik dat op kan doen. Misschien moet ik maar eens kijken hoe dat werkt en dat gaan fixen, maar dat komt later wel. Voor nu heb ik al genoeg om handen tot ik mijn nieuwe Canon 6D kan kopen. Mezelf laten inspireren, veel lezen, informatie op doen, met Lightroom leren werken, foto’s maken, en nog veel meer.. Komt vast helemaal goed! Wat is fotografie toch een leuk vak :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *