Mission Accomplished!

YES! Het is gelukt! Mijn weddenschap met mijzelf heb ik gehaald.2015-02-22 15.15.23
De €100,- is bijna op, ik heb nog €0,25 over. Hoe ik dit heb volgehouden, zal ik even kort vertellen.

Een maand geleden ging ik de weddenschap met mijzelf aan om een maand rond te komen van €100,-. Eerst was ik doodsbenauwd dat ik het niet zou halen en vroeg ik mijzelf af waar ik aan begonnen was. Naarmate de dagen verstreken en ik begonnen was met boodschappen doen, kreeg ik steeds meer moed en had ik het vertrouwen dat het wel zou lukken. Veel vriendinnen vroegen ook hoe het ermee ging en of ik het wel zou gaan halen. Ja, natuurlijk ga ik het hoe dan ook halen!

Ik ben de eerste weken een paar keer naar de markt geweest en vond dat het geld daar wel snel op ging. De markt is dus niet zo goedkoop als dat ik dacht. Daarom ben ik vaker naar de Aldi geweest en heb ik €0,79 broden gekocht bij de AH. Zo verschrikkelijk zijn die broden nog niet eens! Ik heb zelfs een paar keer boodschappen bij de AH en Jumbo gedaan en gewoon de allergoedkoopste dingetjes gekocht. Geen ramp!

Naast het uitzoeken van de goedkoopste producten, had ik in ieder geval op maandag de zekerheid dat ik geen geld hoefde uit te geven aan het eten, want dan heb ik altijd dispuut. Gelukkig waren er nog een paar andere lieve mensen die voor mij hebben gekookt, dus kon ik ook toen weer wat geld opsparen. Zoveel zelfs dat ik nog een springtouw en wat lekkere dingen kon kopen. Want wat zijn ongezonde dingen eigenlijk een aanslag op je geld als je het vaak koopt (wat echt niet nodig is). Ik moet wel toegeven dat ik het een beetje mis, maar het ook mis om gezonde groenten en fruit te kopen als snack. Jammer dat dat zo duur is. Ik heb echt amper gezonde dingen kunnen eten. Gelukkig kan dat nu weer :)

De afgelopen week was wel spannend. Ik had nog maar €5,60 voor een hele week en heb dat echt heel functioneel uitgegeven. Van een aantal mensen kreeg ik een paar goede tips, maar uiteindelijk heb ik gekeken naar wat praktisch was. Ik heb een brood gekocht, anders had ik niks te eten op stage en een zak appels en een tros bananen. Daar kon ik de hele week wel mee doen! Ik had nog wat eten in de kast, maar heb ook nog wat restjes op gemaakt en daar een maaltijd van gemaakt. Ik heb nu dus zelfs nog eten over.

Ik heb nu weer al mijn geld tot mijn beschikking, maar ik zou zo €100,- pinnen en het nog een keer doen. Misschien ga ik dat wel gewoon doen. Het is fijn dat ik nu weer stage loop en een vast patroon heb en niet zoveel geld hoef uit te geven. Deze maand heeft mij in ieder geval bewust gemaakt van hoeveel geld ik uit geef en hoe ik meer geld kan besparen. Uiteindelijk heeft het me bijna €200,- opgeleverd. Tijd om het weer uit te geven! :D Nee, grapje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *