Quinoasalade

Quinoasalade

Lekker eten! Vegetarische quinoasalade met gegrilde groenten :) #healthy #food

Ingrediënten (voor 2-3 personen):
150 gr quinoa
1 courgette
1 aubergine
1 rode ui
1 rode of gele paprika
125 gr cherrytomaatjes
1-2 teentjes knoflook
Handvol veldsla
Tijm en oregano
Zout en peper
Olijfolie
Dressing erbij? 1tl honing, 1tl mosterd, 1el olijfolie.

Groenten uit de oven:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de courgette, aubergine, paprika en de ui in grove stukken. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Spreid dit uit over een bakplaat en besprenkel dit met een beetje olijfolie. Strooi de kruiden en de knoflook uit over de groenten. Zet dit voor 6 minuten in de oven. Schep na de 6 minuten de groenten even om en zet ze voor nog eens 6 minuten in de oven.
Ondertussen kook je de quinoa 8-10 minuten (net wat op de verpakking staat) en maak je de dressing aan door de ingrediënten door elkaar te mengen. Wanneer alles klaar is meng je de groenten, de quinoa en de dressing door elkaar.

Groenten van de grillpan:
Zet de grillpan op het fornuis en laat deze warm worden. Snijd de courgette en de aubergine in dunne plakken. Besprenkel dit aan beide kanten met een beetje olijfolie en strooi er wat zout en peper over heen. Leg de plakken in de grillpan. Bij mij lukte dit niet in 1x, dus ik heb dit in twee keer gedaan. Na het grillen van de courgette en aubergine snijd je de lange plakken in wat kleinere stukjes.
Tijdens het grillen van de groenten kun je alvast de paprika in kleine stukjes, de ui in halve ringen en de cherrytomaatjes door de helft snijden. Wanneer je de courgette en de aubergine hebt gegrild, leg je de overige groenten in de grillpan en grill je dit nog voor ongeveer 4-6 minuten. Schep de groenten af en toe even om. Voeg na 3 minuten de knoflook, tijm en oregano toe.
Vergeet niet de quinoa te koken en de dressing te maken.
Na het grillen van de groentes meng je alles door elkaar.

Variatie: je kunt er nog feta of noten doorheen doen!

Opmaak: leg eerst wat veldsla op het bord en schep de groentes en quinoa er boven op. Eetsmakelijk! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *