Kaasfondue <3

Kaasfondue

Wat heb ik een leuke avond gehad gister! Samen met dispuut en een paar coole chicks hebben we gekaasfondued. Ik weet niet of dat een goed woord is, maar hey, daar gaat het nu niet om! Het gaat om die ontzettend lekkere kaasfondue die ik heb gemaakt. Helemaal zelf! Okee, wel met behulp van een receptje van een dispuutsgenootje, maar daar heb ik nog het een en ander aan toegevoegd. Hier komt het recept voor een grandioze lekkere kaasfondue:

Wat heb je nodig (voor ongeveer 3-4 personen)
50 gram bloem
50 gram boter
150 gr geraspte kaas (lekker jong belegen ofzo)
50 gr emmentaler kaas
50 gr gruyère kaas
half potje pesto
350 ml groentebouillon
150 ml droge witte wijn

Wat moet je doen?
Smelt de boter in een kaasfonduepan (het kan ook prima in een normale pan). Voeg de bloem beetje bij beetje toe. Je maakt dan een roux. Voeg hier de bouillon en de wijn aan toe en roer het goed door. Is het wat te dun, voeg dan wat meer bloem toe. Is het te dik, dan kun je nog een beetje wijn of bouillon toevoegen. Als de bouillon is opgenomen, voeg dan de kazen toe en laat dit lekker smelten. Voeg op het eind wat pesto toe, maar zeker niet teveel. Je wilt namelijk niet de kaassmaak missen. Als dit allemaal gesmolten is, is je fondue ook al helemaal klaar. Je kunt er dan lekker komkommer, worteltjes, rauwe bloemkool (ja, kan echt ;)), tomaatjes en paprika bij doen. Natuurlijk is ook het stokbrood niet te missen! Eetsmakelijk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *