Broccolisoep met een salade van bruin brood

Broccolisoep met een salade van bruin brood

Heeeerlijk eten! Zelfgemaakte broccolisoep en een salade van tomaat, basilicum, rode ui, kappertjes en geroosterd bruin brood besmeerd met olijfolie en wat knoflook :) #zolekker

Ingrediënten (voor 4 personen):

Broccolisoep: 
2 teentjes knoflook
4 sneetjes bruin brood
100 ml olijfolie
1 l water
2  groentebouillonblokjes
200 g aardappelen
2 stronken broccoli
1 blaadje laurier
zout
versgemalen peper
50 ml kookroom

Broodsalade
4  tomaten
1  ui
2 takjes basilicum
1 tl kappertjes
3 el witte wijnazijn
olijfolie extra vergine

verwarm de oven voor op 190 °C.
Knoflookbrood
Pel en hak de knoflook en meng de knoflook door de olie. Bestrijk de plakken brood aan beide kanten met de knoflookolie. Rooster de boterhammen in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 7 minuten krokant. Dit kan eventueel ook in de grillpan!
Broccolisoep
Breng in een pan het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en voeg ze toe aan de bouillon.Snijd de broccoli in roosjes. Schil de broccoli steel en snijd de steel in blokjes. Voeg de broccoli en de laurier toe aan de bouillon en kook de broccoli in circa 10 minuten gaar. Verwijder de laurier en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Schenk voor het serveren een scheutje room in de soep.
Broodsalade
Snijd de tomaten in blokjes. Pel en halveer de ui en snijd de ui in dunne halve ringen. Pluk de basilicum en scheur de blaadjes in stukjes. Snijd de gegrilde boterhammen in blokjes. Meng in een kom de tomaten, ui, basilicum en het brood en roer de kappertjes, wijnazijn en olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *