Geroosterde pompoen en zoete aardappel

Geroosterde pompoen en zoete aardappel

Eindelijk! Weer een nieuw recept! Dit keer geroosterde pompoen en zoete aardappel met een sausje en rucola. Het is echt een heerlijk recept voor in de herfst. Het seizoen komt er echt in terug.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
1 kleine pompoen (ik heb een flespompoen gebruikt, dat kan ook)
500gr zoete aardappelen
olijfolie
1 sinaasappel
0,5 el komijnpoeder
0,5 el kaneelpoeder
150 gr ricotta
150 gr spinazie
100 gr zongedroogde tomaten
200 gr feta
75 gr rucola

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 20o ºC. Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen daarna in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd de zoete aardappels in de lengte in achten. Verdeel de pompoen en de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel olie over de pompoen en aardappel en strooi er wat zout en peper overheen. Zet dit voor 25-30 minuten in de oven.
Rasp de schil van de sinaasappel en leg dit apart. Halveer de sinaasappel en pers het sap eruit. Meng in een blender het sinaasappelsap, komijn, kaneel, ricotta, spinazie, een scheut olijfolie en wat peper en zout tot een gladde pesto.
Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en verkruimel de feta. Meng in een kommetje de zongedroogde tomaten, de feta en de sinaasappelrasp.

Serveren: verdeel de rucola over de borden. Leg de pompoen en zoete aardappel daar bovenop. Strooi de zongedroogde tomaten en de feta over de pompoen en zoete aardappel en verdeel daarna de pesto over het geheel. Eetsmakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *