Eton Mess

Eton Mess

Gister heb ik een grandioos lekker toetje gemaakt! Ik zag dit voorbij komen op de blog van “Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet” en wilde dat gelijk proberen! Het heet Eton Mess. Eton Mess is een traditioneel Brits dessert en heel erg makkelijk te maken! Het kan veel ingewikkelder door alles zelf te maken, maar dat hoeft niet! Dus ik had alle ingrediënten in huis gehaald en het gemaakt.

Wat heb je nodig?
Wat bevroren rood fruit. Ik had een mengsel van zomerfruit (AH) en bosvruchten (Jumbo) gebruikt.
Balsamico azijn
Beetje suiker
Slagroom
Amandelschaafsel
Merengue (of kerstkransjes)

Wat moet je doen?
Laat het bevroren fruit ontdooien. Besprenkel het met balsamico azijn. Ik heb zelf een spray (bij de EKOplaza gevonden) en het daarmee flink bespoten. Strooi er een beetje suiker over heen. Daarna heb ik het nog zeker 1,5 uur laten ontdooien. Je krijgt dan een beetje een siroopje bij het fruit. Klop de slagroom op met een beetje suiker of koop kant en klare slagroom zoals ik heb gedaan. Maak de schuimpjes wat kleiner, maar vermaal het niet tot poeder. Zodra het fruit helemaal is ontdooid kun je beginnen met opbouwen!

De opbouw is als volgt: fruit, merengue, slagroom, amandelschaafsel, fruit, merengue, slagroom, amandelschaafsel, etc.
Daarna is het klaar en kun je het opeten! Eetsmakelijk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *