Een groot Spaans avontuur

Twee weken geleden had ik op Facebook een post van T-Mobile gezien waarin ze vroegen welk Nederlands product je het meest zou missen als je in het buitenland zat. Het was een wedstrijd voor een figurantenrol in de T-Mobile commercial met Ali B en Brownie Dutch. Het leek me wel grappig om daar aan mee te doen. Met mijn dropjespot maakte ik een selfie met de gedachte dat ik toch niet zou winnen. Vorige week maandag kreeg ik een telefoontje van T-Mobile met de boodschap dat ik de wedstrijd had gewonnen..

Als een hysterisch kind schreeuwde ik aan de telefoon tegen mijn huisgenootje dat ik gewonnen had. Arm meisje die aan de andere kant van de telefoon zat. Vijf dagen later zat ik om 03:15 in de auto met een vriendin naar Schiphol waar ons vliegtuig van 06:55 vertrok met een 15 kilo wegende koffer vol kleding wat ik mee moest nemen; nette kleding, toeristenkleding (wat is toeristenkleding?), bikini, een sportoutfit en nog heel veel meer.

Op Schiphol werd ik opgewacht door iemand met een camera van mijn eigen cameracrew en moest ik al gelijk vertellen wat we gingen doen. Dat was 1 van de dingen die ik deze korte trip ging doen; een making-of maken. Vol zenuwen het vliegen overleefd en eenmaal in Alicante aangekomen werden we opgewacht door een aantal (ook Spaanse) crewmembers. Vanaf toen hoefde ik niet meer na te denken.

FullSizeRender-6We reden vanaf het vliegveld naar ons vijfsterrenhotel en kreeg ik de key van een kamer waarvan ik dacht dat die van mij was (in werkelijkheid die van Ali B). Ondertussen werd ik ook gefilmd en werd dus mijn verbazing van de kamer inclusief een werkelijk fantastisch uitzicht vastgelegd. Stiekem moest dit wel 5 keer opnieuw, maar dat weet niemand. Om 16:00 werd ik verwacht voor het doorpassen van de kleding. Ik kreeg verschillende outfits aan voor mijn verschillende figurantenrollen. Twee uur later was ik klaar en FullSizeRender-5kon ik even bijkomen van de behoorlijk vroege vlucht. ‘s Avonds hebben we met een aantal mensen van de crew heerlijk veel sushi gegeten en heb ik Ali B en Brownie Dutch ontmoet. Wat een ontzettend leuke mensen zijn dat!

De voIMG_8586lgende morgen werden we lekker vroeg verwacht bij het ontbijt om daarna naar de eerste locatie te worden gereden. Daar werd ik getransformeerd door mijn eigen styliste en visagiste (super lieve meisjes) naar Johan(na) Derksen, jawel: een man. Thanks for deze fantastische naam, Ali! Tegelijkertijd werd deze transformatie ook vastgelegd op film, net als al mijn andere vijf outfits voor die dag. Ik werd een man, toerist, receptioniste, hardloopster, nog een toerist en stewardess op 1 dag. Erg leuk wel! Bij de rol van hardloopster heb ik waarschijnlijk 2,6 km hardgelopen voor 1 scène die 13 keer opnieuw moest. Het was heerlijk. Na het hardlopen lekker geluncht en moesten we alles inpakken voor een locatieverplaatsing.
De volgende en laatste locatie van de dag was het vliegveld in Alicante. Ik was eerst een toerist. Tijdens de opnames stond er een andere figurant de hele tijd een beetje vreemd flirtend naar me te lachen, dus dat was wat raar. Daarna moest ik echt binnen no-time omkleden naar een stewardess en dat was echt een compleet gestress. De zon ging namelijk binnen een paar minuten onder en er moest dus opgenomen worden. De hele scène hebben we in 1 take opgenomen, want anders was de zon weg. Ging dus allemaal net goed!
Na de opnames hebben we weer ontzettend lekker gegeten. Dit keer in een luxe restaurant waar ik een “stukje” vlees had besteld ter grootte van mijn opengesperde hand. Gelukkig was de helft van het vlees vet, anders had ik het niet eens opgekregen. Na het eten, het was denk ik 23:00, was iedereen wel op en zijn we lekker gaan slapen.

FullSizeRender-7Maandag was de tweede opnamedag en moesten we naar Benidorm. Ja, alles wat ze zeggen over Benidorm is waar: er zijn heel veel, maar dan ook echt heel veel Nederlandse bejaarden. Mijn eerste outfit was een Dutch Cowboygirl en kreeg ik een blonde pruik op… Met alle liefde dat ding op mijn hoofd gehad, maar wat was ik blij dat ie weer af kon! De opnames met deze outfit hebben met elkaar bijna 3 uur geduurd. Tijdens de opnames kwamen heel veel mensen op mij af voor een foto, want ja, wat zag ik er ook uit, haha! Daarna zijn we verplaatst van de boulevard naar een restaurant en kreeg ik een hele mooie Flamengodress aan. Ik heb misschien wel 50x met een houding van “heb respect voor mij” heen en weer gelopen, dus ik was erg blij dat die opnames voorbij waren. Na de Flamengodress kreeg ik een waitresspakje aan en mocht ik nog met wat figuranten spelen dat ik hen zou bedienen. Deze opnames waren vrij kort en toen was het afgelopen. De commercial stond op tape oftewel: It’s a wrap! YES :D We hebben dit gevierd met wat drank, wat alle dagen al lekker aanwezig was en wat vreemde, niet hele lekkere hapjes.

Na het vieren dat de opnames erop zaten zijn we teruggekeerd naar het hotel en hebbenIMG_8664 daar verder drankjes besteld. In het hotel heb ik nog een selfierondje gehouden en sta dus volgens mij met iedereen ook apart op de foto. Een en al gezelligheid! Het werd nog gezelliger toen de Spanjaarden IMG_8646arriveerden en nog heel veel mensen overtuigd hadden om mee te gaan naar de ‘club’ in hun eigen hotel. Okay, prima! Daar hebben we met bijna de hele crew nog staan dansen en gedronken en werd het nog een fantastische nacht.

Helaas moesten heel veel mensen al de volgende ochtend om 07:45 vertrekken voor hun vlucht en heb ik ze geen gedag meer kunnen zeggen. Bijna dan, want ik werd wat vroeg wakker en ging kijken of er nog mensen waren. En jawel, daar stond nog het busje van Ali en kon ik dus nog even doei zeggen. Een paar uur later moesten wij ook vertrekken richting luchthaven en was ik om 18:00 weer op Schiphol geland.FullSizeRender-3

Lieve mensen van T-Mobile, Holy Fools, Etcetera, LUX, Spanjaarden, iedereen die ik vergeten ben én natuurlijk Ali en Brownie: THANKS! <3
Ik ga dit echt nooit meer vergeten. Het was echt een geweldige ervaring! Mag ik nog een keer? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *