Bruschetta met een salade van gegrilde paprika

Een paar dagen geleden heb ik weer een nieuw en makkelijk receptje gevonden. Je kunt het eten als lunch of makkelijk avondeten als je niet zoveel zin hebt om te koken.

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
5 promodori tomaten
Een half bosje basilicum
Olijfolie extra vierge
Een half wit brood (lekker als je zelf je sneetjes kunt snijden)
100 gr pijnboompitten
300 gr gepofte/gegrilde gele paprika (koop je in pot)
200 gr buffelmozzarella
75 gr rucola
30 ml balsamicoazijn
Zout en peper

Extra nodig: grillpan

Bruschetta:
Snijd de ui, knoflook en de tomaten klein. Scheur de basilicum in kleine stukjes. Meng deze ingrediënten in een kom met wat zout, peper en een scheutje olijfolie extra vierge. Snijd het brood in dikke plakken en besmeer deze met wat olijfolie. Leg ze voor een paar minuten in de grillpan en grill ze aan beide kanten. Daarna is het lekker om er met een knoflook overheen te wrijven. Snijd de knoflook dan door de helft en wrijf er het brood mee in.
Verdeel de bruschetta over het gegrilde brood.

Salade:
Verwarm de grillpan nogmaals en bak de pijnboompitten hier in. Snijd de gepofte/gegrilde paprika in kleine gelijke stukjes. Scheur de mozzarella in stukjes. Doe de rucola, paprika, mozzarella en pijnboompitten in een schaal en voeg hier nog een scheutje balsamicoazijn aan toe als dressing. Breng het op smaak met nog wat zout en peper.

Eetsmakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *