Brownies van zoete aardappel en dadels

Brownies van zoete aardappel en dadels

Een paar dagen geleden kwam ik op Facebook een foto tegen van iemand die andere brownies had gemaakt dan normaal. Brownies met zoete aardappel en dadels. Ik ben gelijk op zoek gegaan naar het recept en heb het gevonden. Tijd om weer iets lekkers te maken! Vanmiddag ben ik aan de gang gegaan en volgens mij zijn ze goed gelukt. Mijn huisgenootjes vonden ze in ieder geval geslaagd!

Wat heb je nodig? (10-12 brownies)
600 gr zoete aardappel
12 ontpitte dadels
100 gr bloem (met boekweitmeel maak je het glutenvrij)
80 gr gemaalde amandelen
4 tl cacaopoeder
4 tl ahornsiroop
snufje zout

Wat moet je doen?
Voorverwarm de oven op 180˚C. Schil de zoete aardappel en kook deze voor ongeveer 10-15 minuten. Maal de amandelen, tenzij je al fijne amandelen hebt gekocht. Meng de bloem, amandelen, cacaopoeder en een snufje zout in een kom. Ontpit de dadels en snijd deze klein. Als de aardappelen klaar zijn met koken, giet je ze af en pureer je deze. Voeg de dadels er aan toe. Ik heb de aardappelen en de dadels (1 voor 1 toegevoegd) met de staafmixer gepureerd. Voeg deze gladde mix toe aan de droge mix en meng dit goed door elkaar. Voeg als laatst de ahornsiroop toe en meng het nog kort. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm of brownievorm en zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Na het bakken laat je het nog even 10 minuten staan in de vorm. Daarna kun je de brownie uit de vorm halen en in kleine brownies snijden. En dan… Lekker opeten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *