Bananenspecial

Bananenspecial
Bananenspecial
Bananenspecial

Vandaag heb ik twee recepten geprobeerd met in de hoofdrol banaan. En lekker dat het is!

Voor de grap heb ik gecondenseerde melk gekocht, zodat ik wel iets móest maken. Toen ben ik een beetje rond gaan Googlen en kwam toen uit bij bananenfudge. Het is zeker niet moeilijk om te maken, maar er vanaf blijven…. Aiaiai. Het moet minstens 1 uur in de vriezer of 4 uur in de koelkast! Mocht ik alleen maar staren naar mijn lekkere fudge.
Daarvoor heb ik bananenbrood gemaakt. Ook dat was een heerlijk makkelijk receptje. Leuk om een keer te maken voor bij de koffie of thee.

Bananenbrood: wat heb je nodig?
2-3 rijpe bananen
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneelpoeder
snufje zout
50 gr suiker
2 eieren
100 gr lichte olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de cake- of broodvorm met bakpapier of vet kleine vormen in met een beetje olijfolie. Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en het zeezout. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Klop de suiker en de eieren door de olijfolie. Druk de banaan in de schil tot puree. Haal de schil eraf en meng het vruchtvlees door het eimengsel. Voeg dit mengsel toe aan het bloemmengsel en meng goed door. Schep het beslag in de bakvorm. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Controleer de gaarheid van het bananenbrood door er de punt van een mes of satéprikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is het brood goed. Laat circa 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.

Bananenfudge: wat heb je nodig?
2-3 rijpe bananen
80 gr pistachenootjes
80 gr pecannoten
400 ml gecondenseerde melk
400 gr pure chocolade
40 gr boter

Pel de bananen en prak ze fijn. Hak de pecannoten en pistachenootjes grof. Meng de bananen met de boter, gecondenseerde melk, chocolade en de nootjes en verwarm op middelhoog vuur tot de chocolade is gesmolten. Schenk het mengsel in een ovenschaal of cakeblik. Laat minstens 1 uur in de vriezer of 4 uur in de koelkast opstijven. Snijd de bananenfudge in de gewenste vorm.

Mocht je dit nou gaan maken, zet dan dit lekkere liedje op: The Bees – Gaia
Daarmee kom je helemaal in de kookstemming!

Beide recepten komen van 24kitchen.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *