Courgettelasagne

Courgettelasagne

Gister heb ik EINDELIJK een eigen receptje gemaakt! Nou ja, ik heb drie recepten bekeken en toen bedacht wat lekker was en er alsnog zelf wat van gemaakt. Het was echt heerlijk! Dus zoek je nog inspiratie voor vanavond, probeer dan dit :)

Wat heb je nodig? (2-3 personen)
2 courgettes
2 tomaten
1 gele paprika
200 gr champignons
1 rode ui
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 blik (400 gr) gepelde tomaten in blik
1 bolletje mozzarella
1 zakje geraspte kaas
Italiaanse kruiden
snufje zout en peper

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in de lengte tot lange plakjes. Grill deze plakjes kort, dit zorgt ervoor dat je wat minder vocht in de schaal hebt straks. Snijd de ui en knoflook klein. Snijd de tomaten, de gele paprika en champignons in blokjes. Bak de knoflook en ui in een scheutje olijfolie en voeg daarna de tomatenpuree toe. Bak dit even kort mee. Voeg dan de tomaten, paprika en champignons toe en bak het een paar minuten. Voeg de gepelde tomaten en de Italiaanse kruiden toe en laat het een beetje inkoken tot de saus wat dikker is.

Dan het opbouwen van de lasagne. Begin met een laagje saus, dan mozzarella, beetje geraspte kaas en sluit het laagje af met de courgette. Eindig met courgette, dan mozzarella en de geraspte kaas. Het is lekker als de bovenste laag alleen maar geraspte kaas is, dat smelt lekker in de oven.

Zet de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Tip: je kunt er nog 300 gr gehakt aan toevoegen als je er geen vegetarisch gerecht van wilt maken (heb ik gedaan)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *